Monday, April 18, 2011

Saya Sayang Dan Saya Suka

hurmmm..seriously dh lame gile xupdate blog ni..huhu
rse nye cm kali ni nye post cm unik ckit la kot dari sebelum-sebelum ni..haha
cite ni sepanjang hari sabtu yang lepas-16/04/2011
hari sabtu lepas
aku 1 family celebrate bday mak aku
dimana..sepatutnye bday mak aku hari rabu-13/04/2011
aku ngn kakak aku-Dina plan nk celebrate kat Shah Alam
umah kakak aku yang first
sbb plan nak wat kt sne..mak aku dh lame xjumpa cucu kesayangan nye
so..alang-alang nk celebrate 2..dapat la mak aku jumpa cucu nya

tp xjadi..sbb kakak aku yang first 2 ckp..minggu 2 dye alek umh family aku
so..xjd la nk celebrate ari rabu 2..kiteorg celebrate ari sabtu 2..
pada petang 2.
aku ngn kakak aku-Dina
pergi ke Nilai semata-mata nak pergi Secret Recipe
sanggup 2 tipu mak ckp g kedai..haha
lame jugak nk pilih mane yang nak beli
sbb kbykannye dh beli n dh makan.
hurmm..last2 yang jadi pilihan ialah
WHITE CHOCOLATE MACADAMIA!!!
memamg sedap..even dh pernah mkn.haha

(White Chocolate Macadamia)

agak2 nk maghrib cm 2
kakak aku yang first alek la
aku pun sampai la umh..kek sorok dlm kete..haha
sampai je..kakak aku yg first 2 soh beli KFC
then aku pun g la beli KFC ngn SATE!!

sampai je umh..mula la hidangkan mknan..haha
tp mak aku xtao ppe pun
sbb kononnye..satu family berkumpul
kire mkn2 la konon nye..haha

jenuh nak elak xnak bg kantoi kek..
bantai pulak abg aku leh berborak ngn mak aku dkt2 ngn kek..
aku pun konon2 la maen2 ngn anak buah kt c2..ahha
naseb bek la ank buah aku jenis cool..
xbikin kantoi..haha

then hampir2 nk mkn 2
mak aku nk kuar kan kucing
leh bantai pulak abg ipar aku ckp "mane kek??"
erkkkkk.nasib baik xkuat..haha

then nak siap mkn 2
mak aku sebuk layan cucu nye soh mkn
aku pun dtg la dr belakang
then terus letak kek depan mak aku

OMG!!!
mak aku speechless gile..hee
then tanpa melengah-lengah kan masa
ayah aku pun start la bace DOA SELAMAT untuk mak
hurmmm..happy gile time 2 ouh..hukhuk

jadi..semua nye berjalan ngn lancar tanpa sebarang kekanTOYAN!!hahah


Habis suda cerita pasal celebrate bday mak aku..hhaha
now nk cite laen pulak
cer cite cer cite...ahha

aku nk siapkan bnde ni sgt2 la lame ok
dlm mase 7jam tape berhenti ok
bayangkan xke kebas 1 badan??!!!

bende ni aku jumpa hari isnin 11/04/2011
aku g MID VALLEY ngn kakak aku-Dina
sbb nak cari HADIAH untuk mak aku
tp xjumpe pun

time 2 betol2 je samppai MID VALLEY
bukak je pintu
kakak aku terus ckp
EPIT!!!!!!!!! sambil tunjuk kat 1 kedai..haha

rupenye kedai puzzle
yang cm aku buat sebelum ni yang aku dh cite kt post sebelum ni
ok!!!!
sgt2 cumel ok
tapi yang kali ni aku jmpe
dye lagi best
sbb lagi mencabar,unik,complicated
sbb semua daripada kayu
bayangkan aku sgt2 la teruja
cari punye cari mane nk pilih
smpi xleh jd

kene jalan2 dulu cari hadiah untuk mak
then nk alek baru singgah beli..haha
time nk alek 2 pun pilih bukan maen lame jugak
sbb xtao nk pilih yg mne ouh
sume cntik2

last2 PIANO ROOM yg menjadi pilihan
pas dh beli 2
kakak tukang jual 2 pun terangkan la cm ne nk buat..haha
barang2 dlm ade setengah 2
halus sgt2
so time aku wat 2
seriously kne buat teliti gile..lagi2 PIANO..huhu
semua kene buat sendiri
macam topi,langsir,buku n bnyak lagi
2 yang bestnye..mencabar ok..huhu

last2 siap jugak dengan jaya nye!!!hee
tapi time ngh nk siap kan bnde ni
kakak aku yg first tnye
knpe aku minat buat bnde2 ni?
aku just jawab..minat wt bnde ni..
sbb dye cm mncabar ckit..lg2 bila dh siap..nmpk hasil dye..puas gile
then time ngh wat lg
kakak aku yg first 2 nengok aku wat
then ckp..bnde2 ni dye pernah buat n pernah kuar Exam time dye k
at U dulu

ok..as borak2 pe sume
aku teruskan perjuangan menyiapkan bnde ni tanpa
henti
ok..ini la bnde2 nye

(bende-bende dalam kotak)

(lepas dh buat Dinding,langsir,frame,topi)

(lepas dh naik kan dinding)

(perabot-perabot dalam PIANO ROOM)

(lepas dh masuk kan almari)

(ini la hasilnya-PIANO ROOM)

serioulsy sgt2 cute bile nengok depan-depan
lagi piano,almari n buku-buku..huhu
insyAllah..ade duit ckit nnt
nak beli yang lg besar punye pulak
rumah banglo
pun dr kayu jugak
heee

2 je untuk posy kali ni
hope enjoy

TERIMA KASIH
MUAHX
=*













2 comments:

  1. yg ni ade kt mid valley meh..kat stall kecik2..huhu..

    bnyk pilihan ouh

    ReplyDelete