Wednesday, December 29, 2010

SESI P.E.N.D.A.F.T.A.R.A.N

Haish!!!
harini 29/12/2010
iaitu hari pendaftaran warga UiTM

pagi aku dh dtg kolej nak g dagtar same2 ngn kawan2 aku
so..first yg aku jmpe..ina,then mira,then arol n last seklai..haziq and yazid!!!haha
huh!!
aku pun beratur dengan jaya nye..sbb dapan depan2!!!haha
kne bayar mula2 yuran pendaftaran
then kne g kt tmpat pendaftaran untuk pengesahan
tbe2!!!!!
ade tbe2nye
emmm..aku tersangkut kt part pendaftaran sebab rambut belakang aku panjang!!
kne CUT dlu
baru leh sttle baru leh sign untuk pengesahan
so..aku pun tgu kawan aku nak wat bayaran
sebb nk minx dye tolong cut kan!!

kteorg pun g la toilet
hahahah..dorg siot!!!!!!!
haziq n yazid!!
saje je nak takot2kan aku..ahah
btw..thnx ok!!
so pas sesi potong memotong ni..
aku g alek kaunter pendaftaran 2 nk minx sign..huhu

pas settle
aku g lak kaunter SEMAKAN NO.MATRIK
pas 2 g KAUNTER ASMARA nk minx sign untuk WARGA N/R
then!!!huh!!!
aku sangkut lagi!!!
Oh gosh!!
bnyk gle dugaan time daftar td..ahah
kali ni sebab kantoi LIDAH AKU BERTINDIK!!
Stress sekejap..haha
tp nasib bek uztaz 2 cakap baek2 ngn aku
dy nk jmpe isin ni
tgu je la

then pas lepas je
aku g KAUNTER PERPUSTAKAAN pulak..ahaha
argh!!!!!
aku sangkut lagi!!!
kali ni sbab aku xpulangkan buku pulak!!
2 la padahnye
undang-undang jgn dibawak maen.ahah
aku kne bayar RM50 dlu baru sttle
sbb 6bulan aku xpulangkan..haha

aku cam DOWN kejap
sbb aku betol2 bawak duit cukup2 je untuk yuran
so..klu aku xbayar wit buku 2
aku still xlepas lagi
then kawan aku bg pinjam
nk xnk pnjam gak la
dye kate esk xyah nk ulang2 alek g kolej
buang mase nnt

so..aku pun g la bayar n lepas!!!
lepas 2 mcm2 la kne wat lg nk minx sign dorg
haish!!
azab je time 2

2 la untuk sesi pendafftaran td
mcm2 hal yg jd
g pun salah diri sndiri kan
so..kne la balasan dye.hukhuk

Tuesday, December 28, 2010

Selamat Tinggal 2010

ok..harini 28/12/2010
so..tgal bape hari je nak masuk tahun baru-2011
untuk tahun 2010
bnyak knangan yg tercipta
jom aku imbas semula

january-may 2010
aku untuk pertama kalinye bekerja!!
di MASSIMO DUTTI,THE GARDENS
n 1st pengalaman aku cari duit dengan hasil titik peluh aku sndri
n jumpa pelbagai jenis manusia setiap hari

dapat kawan baru kat tempat kerja
kawan baek aku kt tmpat kje
LINA,NURUL,FAUZAN,KEN,GANESH,TASHA
dorg ni mcm2 ajar aku time aku kerja
n to LINA n NURUL
kawan pling baek la kt c2
selalu break n balik kerja same-sama
sampi skg masih contct lg

june-december 2010
tercipta 1 lg pengalaman dlm hidup aku sebagai mahasiswa di INSTITUT PROFESIONAL BAITUMAL!
n aku dapat kos yg aku minat!!!
DIPLOMA IN BUSINESS STUDY

dan yg paling best
aku dapat kawan-kawan yg sekepala ngn aku
n aku betol2 happy dapat kenal ngn dorg
1st kiteorg rapat
tbe2 cm xsangke sumenye anak bongsu!!!!
so jd la cam geng bongsu..haha
dorg AZMIRA,HASRUL,HAZIQ n INA
mula2 yg aku rapat
then kteorg bertambah ahli
YAZID n FARA
so..ni la kteorg!!
sangat2 rapat,hangout same2,break same2,karaoke same2,n bnyk lg bnde yg buat same2
paling penting
kteorg slu bantu-mmbantu n igt-mengingati
so..korg!!!
korg dh masuk list pengalaman indah dalam hidup aku tao!!haha

*cam yg kite sume dh tao
next sem ni kite 4 sure
mmg dh xdok class sme2
so hope bnde ni xjejaskan hbgan kite sume

xcly bnyk perkara yg best2 sepanjang 2010 ni
selain 2..aku dapat hadiah perfume dr kawan baek aku..SHAQ
dapat chrismas gift-perfume jugak dr fairuz
aku dah ade laptop sndri
hubungan aku ngn family semakin mesra
bnyak lagi la


"sesungguhnye aku mengharap perkara yang lebih baek akn tibe"
amin
=)

so..dh nk masuk new year ni
aku nk amek kesempatan nak wish kt korg/sape yg bace blog aku ni
aku ucapkan
selamat tahun baru
n hope 2011 ni bakal tuba perkara2 yg baek2 shje n mkin maju dlm idop korg
n jadikan tahun2 seblum ni panduan n pnegajaran dlm idop korg

=)

TERIMA KASIH
MUAHX!!
=*


Thursday, December 23, 2010

S.E.L.O.N.G.K.A.R





Hahaha..aku pun xtao pemotif post kali ni
dah lme kot xupdate blog..huhu
tp kali ni post je la..hee

tajuk pun selongkar kn
so ape yang aku selongkar ni
pe yang ade dalam beg aku
yg aku bawak ke hulu ke hilir..hee

ok..bile aku check dlm beg aku
rupenye banyk barang gak.haha
dlm beg kecik 2
nengok la pic yg aku snap 2
mcm2 ade meh

tu kewajipan yg patut ade dlm beg aku
yg mesti aku bawak kemana-mana meh
cam korng nmpk
ade wallet,lip gloss,lotion,wax n banyk lagi so
so setiap bnde yg aku bawak 2
bukan sebab nk memenuhkan beg 2
ade sbb2 dye

contoh-lotion..kulit aku agk kering..so aku pakai la..g pun klu g tmpt ade aircond
lg la kering kn..so..sbb 2 ade dlm beg
earphone-yg ni penting..sbb klu aku bosan2..2labnde utama yg aku cari meh
lip gloss-ok..org ckp..pompuan je pakai..laki pun leh paki kot..cm aku..aku pkai sbb..klu baru bgun tdo..dh mandi pe sume..muka kite nmpk pucat..so aku pkai la xnk bg nmpk pucat sgt
facial cleanser-muka aku dh teruk..so bila aku g mne2..aku xselese..aku akn cuci meh
wallet-mesti la pntingkan..ade duit..i.c pe sume..haha

so 2 antare sbb pe bnde2 2 ade dlm beg aku meh
yg penting..even bnyk barang pun
xbersepah ok
tersusun sje dlmbeg 2..ahha

even xseberapa pun yg ade dlm beg aku
aku hepi la gak pe yg ade dlm beg aku 2
so..hope korg njoy la ape yg ade dlm beg aku 2.ahah
mb korg pun leh share ape yg ade dlm beg korg
n sbb pe korang bawak meh

=)

TERIMA KASIH
=*





Sunday, December 5, 2010

MOS KL 2010,Sungai Klang,Pasar Seni




aku baru je alek umah family aku kat SEPANG
then dh lame xjmpe kawan-kawan kolej
kebetulan pada 4-5 Dec 2010
ade event kat Sungai Klang,Pasar Seni
so alang2 plan nk jmpe kawan aku
so aku ajak dorg join event ni sekali
lagi2 kawan aku punye crew pun ade sekali
"Super Sunday"
so aku pn dtg untuk bagi SUPPORT kt dorg

aku dr sepang ke KL ngn sis aku
oh gosh!!
1 hari yg sgt2 MEMENATKAN!!!
seharian berjalan kaki shje
dengan rse serba salah ngn kkawan2
sbb janji dtg kol laen..tp smpi kol laen
lme kot dorg tunggu..haha
sori ek..hee

kteorg ade g nengok2 kt area event 2
then lapar
ape lg..g sappedek la..haha
so xnak cite pnjng sgt
kire event time 4 dec 2010
best la jugak k
ade breakdance,pertandingan graffiti bnyk lg la

then!!!!
oh gosh!!!
KEESOKAN harinye
aku pergi lg meh
sbb support kawan katenye
=)

tp time 2 pun
1 hari dengan berjalan kaki shje
kire mmmg xckup rehat la
kaki lenguh pe sume..ahah
rasakan la..aha
yg gatal2 nk g 2 apehal..ahah

tp xpe
event2 cm 2 best meh
so klu ade ade
hope dpt join lg la
g pun
event 2 pun untok LOCAL punye
so kite support la our local punye style kn..ahha

so spe yg ade join event 2
xkira la 4 or 5 dec 2010 time 2
xrugi meh
njoy..

=)

so ni antare gambar time event 2
banayak lg gambar nye
tp laen kt FABCEBOOK







Saturday, November 27, 2010

FAME Theme Song Naturi Naughton & Collins Pennie






OH MY GOSH!!

movie ni actually dh lame ade

tp aku cari kat umh

tbe2 terjumpa movie ni

then ak pun nengok

starting dye je dh menarik minat aku meh

sangat2 lah best cerita ni

cerita ni pasal mereka2 yang nak kejar cite2 dorg yang nk jd dancer,actor,singer n bnyak lg

masing2 ade certa tersendiri untuk capai cite masing2

n yang paling penting

cerita ni bnyak bg semangat n bnyak moral value yang kite boleh ikot

so hope korg g la cari movie ni kt mane2

n negok la movie ni

sangat2 la best

aku nengok sampi 3x

then xbosan2 pun

n sountrack dlm movie ni pun sume best2

aku pun dh downloads dah lagu2 nye..hee

sebab gempak lagu2 dye

antara lagu2 dye yang menarik minat aku

*Fame - Naturi Naughton & Collins Pennie

This is My Life - Marcus Hopson

*Someone To Watch Over U - Kay Panabaker & Asher Book

Out Here On My Own - Naturi Naughton

*Can't Hide From Love - Naturi Naughton & Collins Pennie

You'll Find A Way - Santogold

*Try - Asher Book

Get On The Floor - Naturi Naughton & Collins Pennie

Hold Your Dream - Naturi Naughton,Asher book,kay panabaker

*Black And Gold - Sam Sparro

lagunye banyak lagi actually

ni antara yang aku minat

n yang ade sta 2

yang paling aku minat lol

lagi2 lagu asher book-try

=)

Friday, November 26, 2010

Something I Never Had

Waa..dh nk abis dah untuk tahun 2010 ni
bnyk kenangan yg ade untuk 2010 ni
xkire la pahit,manis,tawar,masin
sume cukup rasa..ahah

so far
aku jalani kehidupan untuk tahun 2010 ni
dengan lancar sekali
n banyak pengalamn baru tercipta

cume cam biasa la
hidop ni
klu xde dugaan walaupun ckit
xsah kan..hukhuk
aku pun xlari drpda di uji

untuk 2010 ni
pe yang menhappykan aku

1st sekali
aku dikelilingi
dengan orang2 yg hebat
semestinya KELUARGA aku
aku bersyukur
aku dilahirkan dalam family ni
yang cukup ceria
walaupun bnyk masalah nk kne diselesaikan
yang penting!!
CERIA!!hukhuk

1st sekali
bagi aku
pengalaman terindah


aku dapat kerja
untuk pertama kalinye aku hidop..ahah
pengalaman indah 2
time 2 jugak
orang2 aku kerja
n tempat yg aku keja
bukan calang2 ok
bnyak dh aku belajar
idop berdikari
berhadapan dengan pelbagai jenis org
cara bercakap
n banyak lagi la.ahah


then aku keliru kejap dengan kehidupan aku..ahah
sebab aku xtao sama ada nak still kerja atau pun sambung belajar
last2..aku pilih untuk sambung belajar..hukhuk
aku pun xtao knpe
salah satu sebab
aku memang minat belajar..hoho


dalam keadan belajar ni
aku suka gila kot
mcm2 pengalam aku timba meh
1st yg paling aku suke ialah
dapat kawan2 yang best
aku xtao nape aku happy sgt
tp sebab utama aku rase
slme aku membesar ni
aku xdikelilingi dengan kawan yang ramai
just yg rapat shaja

then dh masuk kolej ni
dpt kawan yg best
sumenye sekepala
setiap sorg mestia de perangai masing2..hukhuk

then bila masuk kolej ni
camping!!
bende yang aku xpenah buat
tp skarang aku dh ade pengalaman 2!!!haha
sangat2 best rupenye

lagi..kalau nk hangout
aku susah nak kuar
sbb ak xsuka dengan keadaan sesak kt luar sne
so mmg susah la org nk nmpk aku
bila dh ade kawan
baru aku cm nk kuar2 meh
2 gune ny kawan kn??
hoho

laen pengalaman ku rase
cara nak mengatasi masalah kot
so far pe ayng aku kene pikir ialah
sentiasa fikir positive n sentiasa positive
even masalah 2 berat macam mne sekali pun
aku kne tetap senyum n jgn fikir2 kan sangat masalh
walaupun mmg kne fikir..haha

argh..klu nak ckp sweet 2010 ni
aku rase mmg pnjang kot..ahah
yang penting
segala memori ni
aku igt la k
mcm2 kejadian 2010 ni berlaku


if korng nk share ppe ngn aku
or korng nye pengalam terindah or pengalaman terpahit ke..ahah
komn je la kt cni k??
kite share sesame

=)


Thursday, November 25, 2010

I HATE THIS PART!!!!

lately ni aku cm rase SUNYI GILA kot
aku pun xtao knpe
tbe2 aku rse cm NO LIFE lak
cuti sem ni pun nk KERJA
tp XKERJA
AKU PUN XPAHAM

lagi2..bulan NOVEMBER ni
cm XDE LUCK sgt meh
mcm2 je jadi
pas 1 MASALAH
masalah laen pulak yg datg
haish!!
agak STRESS la jugak

tapi ppe pun
aku kne KUAT kan jugak SEMANGAT aku ni
sbb mcm2 aku nk kne FIKIR untuk MASA DEPAN aku
idop aku masih pnajng kot
insyALLAH

da la bulan ni cm bannyak masalah
then tbe2 bulan ni pun aku rse cm sunyi gle kot
xtao asl
cm jauh je dr semua org idop aku
sorang2 je kot
ish3!!
aku pun xpaham

then pk lak lagi result yg bakal kuar 10/12/2010 ni
emm..lagi la aku stress
xnk ade yg failed pun kalu boleh
bia la ckup mkn je
asl kan xde yg failed
doa2 la kan ok

emm
sunyi sepi


"APA PUN YANG TERJADI< BERJALANLAH TANPA HENTI"

YES!!!

Kata-kata yang ckup bg semangat kat aku
=)














Friday, November 19, 2010

You're My & I Need A Girl

video

Sometime along the way, bit by bit

I find myself calling you first

And when you are not around

I already call you "baby," how funny is that

You're my chocolate, my sweetest chocolate

I really wanna have you

You, who are so sweet

I want to have you

want to have you

Lean on me

So that you can rest

So that you can feel this wonderful happiness

I'll give you my all~

You're my ice cream, my sweetest ice cream

I really wanna have you

You, who are so sweet

I want to have you

want to have you

The one who gave me the gift of love

Yeah, that's you

Someone who gave me this shining love

That one person

That's what you are

Oh yeah, oh yeah, oh yeah~

To you, looking at me

I'll sing a song just for you

You're my candy, a lollipop candy

I really wanna kiss you

I really wanna love you



I'm tired of being ALONE,
I'm sick of being SINGLE,
I think I need me A GIRL,
I need A GIRL like



One that speaks WITHOUT THINKING
Not a little child,but one that will EMBRACE me
Not a girl that PLAYS around sometimes when she's bored
But ONE that will ONLY love me
Even she stays still and guys hand her their phone
That kind of girl that will PROUDLY take out and SHOW MY PICTURE

Girl, I NEED a girl
PREETY no matter whatshe does
A preety BODY too
Girl, I NEED a girl
Baby, I need you
Girl, you NEED me too

A kind of girl that looks better in JEANS than a skirt
A girl that will eat the KIMCHI fried rice that i make instead
A girl who looks YOUNG even though she's OLD
I LIKE that kind of girl
(know what I mean)

A girl that ACTS SHY, but knows how to be bold
Always pretend to careful of her BEHAVIOR
But when you're WITH her
Hmmm, you'll KNOW what I'm talking about

Girl, I NEED a girl
PREETY no matter what she does
A PREETY BODY too
Girl, I need a girl
I LIKE this kind of girl

LOOKS are NOT ISSUE
But a CUTE GIRL who knows style
Even though our hobbies are different
our tastes are the same
A girl that I can relate to a lot
When we watch movies or listen to music

I love girl, girls i do ADORE
In front of people, she has PRINCIPLES as she plays
In front of me, she's like "A"ing, I don't know

A VOICE that wakes me up in the morning
I want to start the day
I'll learn on your knees at night
As I listen to a LULLABY
I want to dream of you

Make my heart race again
Make me able to create sweet song again

You know don’t need no more
It’s just not like that
You’re the person I want to GIVE MY HEART to

Girl, I need a girl
Girl, I get, gotta MAKE YOU'RE MINE
I’m TREAT you right, baby

Girl, I need a girl
Pretty no matter what she does
A pretty body, too
Girl,, I need a girl
Baby, I need you
Girl, you need me too

Girl, I need a girl
Girl, I need a girl

Girl, are you listening to me?
Baby, I need you
Girl, you need me, too

Girl, I need a girl








Monday, November 8, 2010

Memiliki Cinta Baru !! =)

Waa..cam aku cakap kat family aku n abang angakat aku
aku nak bela haiwan!!!
cm yg comel2 n yg berbulu
lagi2 klu manje..cam GUINEA PIG ataupun SUGAR GLIDER meh
tp cam biasa la dorg cakap
nnt kang aku xnk jage ape la sume..haha



(GUINEA PIG)



(SUGAR GLIDER)

tapi aku XKIRE jugak!!!
aku nak jugak beli haiwan ni ONE DAY..huhu
sebab aku tahu dorang ni harganye MAHAL..
so KUMPUL DUIT ckit2 la
lagipun cara PENJAGAAN dorang XSUSAH mane pun
asalkan bagi makan suda
=)

so..semalam hari ISNIN-08/11/2010
aku berada di rumah family aku kat SEPANG
then semalamnye..aku g pekan
then TERNAMPAK pulak KEDAI IKAN
aku pun ajak la SISTER aku singgah
tp haiwan yg ade
cume HAMSTER!!!
tapi aku xnak beli pun
sebab aku sayang kt HAMSTER aku y dh mati meh
sebab lemas masuk LONGKANG..emm
sedih gile..sebab aku bela dye dari KECIK sampila BESAR N GEMUK!!
n yg penting daripada dye GARANG GILER aku bela sampila dye MANJE SANGAT2

then cari punye cari..hee
TERJUMPA la ikan laga
tiba-tiba menarik MINAT aku
walaupun dh penah bela..huhu
lagipun harganye MURAH je meh
RM 1.50 je meh
murahkan
so ku pun beli la..hee
kaler BIRU lol
n aku TIBA2 terdetik lak kat hati ni
nak wat koleksi untuk IKAN LAGA ni
n lagi pun
ade yg mahal punye
tp cume RM 5.00 je
beza nye cume ekor dye je
yg mahal ckit ni..ekot dye pendek
tp kembang dye BESAR!!
so..nengok la cm ne..
ingat nnt nak beli JENIS yg 2 pulak..hee

*itulah CINTA BARU aku meh..hee
jatuh hati same dye sangat
next time
cam aku cakap
nak kumpul duit
nak beli GUINEA PIG ngan SUGAR GLIDER
tapi!!!!

(BETTA FISH)

untuk ikan laga aku ni..
aku xde letak name lagi
so..minx korang bagi cadangan kt aku lol\=)
xkira la..name BETINA or JANTAN




MUAHX
TERIMA KASIH
=)

Sunday, November 7, 2010

OH DATO' SITI NURHALIZA !!!!!!!!!



Post yang kali ni
aku xtao kenape aku nk post pasal penyanyi yg paling aku minat sekali
dari kecik sampai la sekarang
lebih kurang 6tahun cam 2
sekarang aku dh 18tahun dh nak masuk 19tahun ..huhu
lame jugak 2..huhu

1st sekali yang buat aku minat kat siti ni
sah2 la suaranye
kirenye betol2 time name siti meletop
time siti menang lagu "Jerat Percintaan"
hah!!!
lagu ni la
so gila-gila punye aku minat kat siti sampi lah sekarang
sampi..kawan-kawan rapat aku pun tahu ok!!huhu

so..bila aku dh besar ckit
n aku tahu nk kupul duit pe sume
ade wit ckit
aku mesti akan beli magazines meh
klu siti nurhaliza jadi "COVER" sahaja..haha
klu xcover pun
mungkin ade sikit je CERITA pasal siti pun aku akan beli..huhu
sampai kadang2 mak marah..ahah
sebb dia cakap
"daripada kau beli buku siti nurhaliza
lebih baek kau belikan mak buku masakan..haha"
maklum la
amk aku ni suka memasak.uhuhu

tp..xpe..kene marah pun kne marah la..ahaha
janji aku dapat buku yang ade pasal SITI NURHALIZA
walaupun ckit..haha



antara buku yang kau beli ok
actually banyak lagi buku nye
space xdek..huhu

buku time wedding siti pun ade gak meh
dah minat kan
so mesti la ade..haha
sume poster siti kahwin,nikah,hantaran
sume aku ade

aku xtao..banyak2
time siti kahwin jugak paling2 aku SUKA
CANTIK gila kot siti time 2
muka dye nmpak berseri2-seri gila..hoho
harap..kekal smapi bila2 perkahwinan ni ok
GO SITI !!
SO SITI !!

aku ingat lagi
raya tahun lepas kot..haha
kat ASTRO
keluarkan KONSERT SATU N KONSERT TOUR
haha..ni paling lawak..
kat astro sah2 la ulang2 je kan
so time 2
aku lansung xtdo malam ok..smapi subuh pun aku xtdo
sebab nak tenagk siti punye pasal..ahah
ulang2 lagi ok..ahah
sebab aku xpenah puas bila nengok siti nurhaliza..huhu

so..sekarang ni
bila aku dh besar
n pandai simpan duit bnayk ckit
so..aku beli la cd siti
klu nak mintak kat mak
nnt bising..ahah
so..lagi baek beli senyap..huhu

bila dh dapat beli cd siti tu
OH MY GOSH!!!!!!
aku sangat2 lah hepi..haha
yg penting
aku akan beli yang ORIGINAL ok




ni antara cd yg aku beli pekai duit aku sendiri
ade lagi cd nye meh
tp xsnap

even sekarang pun
aku busy study
aku still amek tao pe yang terbaru pasal SITI NURHALIZA

lagu-lagu siti semuanye sedap2
xkira la dulu ke sekarang ke
bg aku
sedap jugak!!haha
n walaupun time LIVE

n aku pun xpernah nak kesah
pe pun yg org nak cakap pasal SITI NURHALIZA
orang nak ckp ikot mulut dorg la
n aku mesti akan back-up siti punye!!!!huhu
n aku harap
bende 2 xjejas kan siti meh
n kuat hadapi bende ni meh
yg penting
siti tetap pendirian meh
=)

so..selame aku meminati siti ni
aku betol2 2X je dapat jumpa dye
1st time aku jumpa dye
time dye wat show kat nilai
tp time 2 reherseal
aku mmag xtao siti ade kat situ
so aku cam tapo je suare ni
tp cm xsangke
itu siti nurhaliza rupanya!!!

then 2nd time aku jumpa siti
tahun ni
time 2 aku tenagh nak masuk keje
kat MASSIMO DUTTI, THE GARDENS
siti betol2 lalu SEBELAH aku
then aku cam tercengang sbb siti kat sebelah aku ok!!haha
the aku nengok je siti turun ESCALATOR
aku nengok siti sampi la dh xnmpk siti lg
emm..sedih jugak la sbb xdapat ckp ngn dye
tp xpe..jji aku dapat gak jumpe depan2 lagi2 sebelah aku je
=)

klu kat handphone
jangan cakap la..ahah
lagu melayu
lagu SITI NURHALIZA SAHAJA
lagu melayu laen xde..huhu

n now..siti bussy ngn business
SIMPLY SITI !!
aku suke gile barang2 siti ni ok!!
even aku xpakai pn
aku still ade barang daripada SIMPLY SITI ni

aku harap one day siti nye jenama ni
leh maju lebih jauh
setaraf ngn produk2 kecantikan yg famous
cam CHANEL,YSL,BOBBY BROWN,SHU-EUMURA
banayk lagi la

emm..ntah la
aku pun xtao
nape aku suka sangat siti ni
aku harap
one day
aku dapat la jumpe siti nurhaliza lg
=)

ni je yang termampu kau nk post pasal PENYANYI PUJAAN aku ni
n ni jugak yg mampu aku share
klu cm xsampi pe yg aku cite ni
its ok..ahah
jji aku rase bnde ni
=)

TERIMA KASIH
muahx =*

Tuesday, November 2, 2010

hey hey you you

Kegembiraan!!!!

Ape lagi yg leh disharekan??haha
selain daripada ckp yg aku skng ni ngh Gembira..haha
sebab aekarang aku rase
HIDUP aku skng ni cam laen macam je
cam orang kate lebih bermakna
lagi2 dikelilingi keluarga yg amek berat pasal aku
dan lagi bila aku alek ke rumah family aku
mak aku selalu je buat lawak ok
mesti je aku ketawa..haha
aku pun xtao la
happy dapat seorang mak yg agak "GILA-GILA"
hee..gemapk ok..huhu

laen-laen happy
bab study la..huhu
aku pun xtao npe
even selalu stress pasal study ni
tp aku nak kornag tao

BAHAWASENYE
STUDY ITU SANGAT2 lah BEST OK!!!!!
xtao la
sbb bg aku sendiri
bila kite try latihan
then kite try usaha
then usaha 2 berjaya
oh gosh!!!
sgat2 best ok
dr situ kite leh dapat kepuasan
lagi2 klu mathematic

aku bukan la sorang yg pandai dlm2 kira2 ni
tp aku minat bende 2 sume
tp nk wat cm ne
aku xde kelebihan 2
tp disebabkan minat dalam kire2 ni
aku usaha gak la
walaupun otak ni lembab jugak nk terima..hee

cam 2 jugak ACCOUNT
aku minat gila account dr sekolah menengah lg
tp kuar result
haus!!!ahha
aku minat gile
tp xmasuk gak
mb aku xpaham

ni bila dh masuk kolej ni
aku belajat lg account
alhamdulillah
even xla bgus mane
tp skang aku dh mula la paham ckit2
n tao la nk masuk mane
ni nak masuk mne..huhu

ok..wat mse skang ni
2 je aku nk cerita yg buat aku happy
hee..laen cerita laen post..huhu

muahx
TERIMA KASIH
=)

Sunday, October 31, 2010

K.E.L.U.H.A.N

Emm..
aku pun xtao npe
aku cm sedih gile pasal paper "ACCOUNT 106"
aku cm gile babi study aku rse
n aku dh boleh paham

tp bile sampi time exam
n aku FLASHBACK alek
aku bnyk wat silap upenye
bende yg aku xbuat
tp time exam aku buat

ARGH!!!!!!
aku takot je kalau paper account FAIL!!!
n nnt aku kne REPEAT!!!
seriously aku takot gile!
dh la ngn TPL,BANK RECONCILIATION,BALANCE SHEET,DEPRECIATION sume cam tah ppe je aku buat
salah tempat la
xbalance la
sume nye xkne time exam 2

sabar je la
tp xpe la
nk buat cm ne
aku dh usaha yg terbaek
skang ni aku just tawakal je la
emm..tp klu leh mmg xnk repeat paper account ni
SUMPAH XNAK!!!!

Nanti rabu ni 03/11/2010
ade exam Business Mathematics
n aku harap dapat wat yg terbaek
AIM aku untuk exam ni
klu leh nak CEMERLANG
tp aku tao
susah..haha
tp xpe..asal kan sume paper yg aku amek lulus pun dh kire ok\asal xakn xde pper yg kantoi then aku kne repeat!!!!
OH GOSH!!
ALLAH je la yg tahu

k
ppe pun good luck kat korang sume gak k

muahx
TERIMA KASIH

=*

Wednesday, October 20, 2010

C.I.N.T.A

Erkk..ntah
sje lak post kali ni nk cakap pasal CINTA ..huhu
cam biase
skng ni aku susah nk PERCAYA cinta
xtao nape
maybe org kate
XNAK PERKARA YG LALU BERULANG..haha
hah!!
betol la 2

tp normal untuk semua manusia la kn
semua ade rase nk bercinta
cuma cm nk OR xnk je..huhu
cm aku
SOMETIMES pun rse SUNYI gak
even orang sekeliling aku sume happy
tp yg aku maksudkan
someone yg SPECIAL lol

tp aku cam TAKOT nk bercinta
aku xnk bnde yg dulu jd lagi
dimana
XDE KEJUJURAN
aku cam xske org MENIPU or CURANG belakang2
lagi2 orang 2 sentiase taburkan perkara2 yg baek je kat aku
smpai satu mase
aku leh TERTIPU ngn sume

tapi skng
insyallah aku harap bende 2 xkan berlaku
orang kate 2 sume pengalaman
so bende 2 sume mengajar kite untuk lebih berhati2 nak memilih pasangan

argh!!!
xkesah la berhati2 or x
wat mase skng ni
aku mmg xpercaya cinta
aku lebih kepada BERKAWAN
itu lebih baek
susah nk cari yg betol2 CINTA

n yg betol2 SETIA lol
so..cam prinsip aku
SINGLE itu SEXY
skang ni pe yg pnting dalam HIDUP aku
"DIRI AKU,KELUARGA,KAWAN-KAWAN"
n yg paling special ialah "STUDY" aku
=)

tp aku xtolak if ade someone yg nak ade dalam hati aku
aku cume merancang
tp Allah yg tentukan
n aku try sedaya upaya aku
untuk bukak hati aku ni
untuk someone
hoho
even aku rase cam benci gila kat CINTA 2
sometime aku cm rse pelik bila org cm nk gila pasal cinta
bg aku bnde 2 sume NO NEED la!!
kehidupan kornag masih pnjang
so jgn disebabkan CINTA
korng leh jd cm ni sume
XMASUK AKAL je

k la..xde bnde dh
juz aku nk wish kt kawan2 aku
gud luck FINAL EXAM ni
next week je meh

TERIMA KASIH
=*

Monday, October 18, 2010

RINDU + BEST + PENAT + MACAM-MACAM = GEMPAK!!!!

argh!!!!!!!!

HBU 111 dh pun berakhir!!!
camping yg aku bgtao tu pun dh berakhir semalan(ahad 15/10/2010)
time camping 2 sangat2 memenatkan
SANGAT-SANGAT ok!!

tp ppe pun
OH MY GOSH!!!!!!
sangat2 BEST ok activity yg disediakan
bnayk bnde yg aku xpernah wat n aku nk wat
tercapai jugak akhitnye bila aku join CAMPING ni

seriously aku gila BABI punye syok wat activity kt sne
xde bnyk pressure pun
juz cm besa la
klu g CAMPING 2
kena tdo lambat n kene bgun awal pagi kn
tp aku enjoy sangat2

pada 10/10/2010 - Jumaat
1st day aku sampi kat sne
activity yg pertama : kene pasang KHEMAH
serious cam masuk dalam OVEN ok!!!!
gile punye panas.,.haha

so..strt malam 2..kteorg kne wat activity
terangkan mengenai PANJI/BENDERA yg kteirg dh reka cipta
smpi la pukul 11 mlm lebih xsilap
then start pukul 12 lbh pulak
kiteorg kne wat activity laen
iaiyu NIGHT WALK
dimana kteorg jalan kt hutan TENGAH-TENGAH mlm!!
tp night walk ni agak bosan meh
cm xbarape mencabar sgt
juz biasa j2
sbb dorg ckp xnk bg penat untuk hari esok-sabtu
sbb kteorg kne buat 6ACTIVYTY dlm mase 1 hari!!


(night walk)

pada esoknye
pagi2 dh kne bangun
strt pukul 8pagi
kteorg dh kne buat 6activity lasal dalam mase 1 hari
so..kteorg dh dibahagi kan mengikut kumpulan/platun masing2
time ni yg aku sgt2 hepi
sbb mcm2 activity yg aku xpenah wat..aku dh wat meh
contohnye : abseiling,flying fox,compass matching,obstacle,n survival


(abseiling)


(flying fox)


(antara activity dalam obstacle)


(jungle trekking)


(compass matching)


(survival-cara hidup kalau sesat dalam hutan)

activity ni gile best!!haha
kornag kne try sume ni K!!
sangat enjoy
so ni la 6activity yg kteorg kne buat dalam mase 1 hari, hari sabtu 2

n pada mlm pulak
kteorg ade acticity malam kebudayaan
dimana kteorg kne menyanyi n berlakon bertema kan Allahyarham P.RAMLEE
=)

then esoknye - 15/10/2010
kne bgun pagi2 gak
then kiteorg ade senaman arobik!!haha
snagt2 hepi gak time ni..haha
belajat gaya baru
dh cm belajar menari dah..haha

start kol 8
kteorg buat activity THE VALUE OF LIFE RACE
activyty ni lebih kurang cam AMAZING RACE
cume bezanye
THE VALUE OF LIFE RACE ni lebih kepada kehidupan kite
n bnyk bnde yg dye nk samapi kn melalui activity ni
cara bekerjasama n semanagt sepasukan
n mcm2 lagi dye try nk tunjukkan
n aku rase sume 2 time wat activity ni

tp aku xmenang pun untuk bnde ni
yg penting semangat n cara bekrjasama
=)

abis je activity ni
kteorg dapat mandi SUNGAI!!!
ahhah..ni sgt2 yg best jugak!!
dh lame xmandi sungai
dalam woo!!!haha
senjuk gle
tp best!!haha

last sekali sebelum alek ade penyampaian hadiah
paltun kteorg xde menang ppe pun
juz 1 je
KAWAD KAKI TERBAEK!!
juz 2 je..huhu
but its ok la
jji menang jugak
sbb untuk KAWAD KAKI ni
kteorg sangat maen2 ok
xcaye tnye komander kteorg..haha

last skli..baru la alek umh
penat!!!!!!

seriously
aku mmg xske langsung HBU ni
kne kawad pe sume
tp bila aktivity camping ni dh berakhir
emm..aku sagt2 rindu kn bnde ni sume
sbb baru aku tao btape best nye camping ni
n cara berpaskukan bekerja
n aku hope bnde ni ade lg dorg buat

btw..thnx wat acticity cm ni
sgt best n gempak!!
komander-komander thanx gak sbb jaga kteorg sepanjang CAMPING ni\
=)
muahx!


TERIMA KASIH
=)


Wednesday, October 13, 2010

Debaran!!

Argh!!!
lagi 2weeks mau FINAL EXAM
test2 yang sebelum ni pun resut dye cam HAMPEH!!!
awat la xtinggi2 je mark dye
tp ppe pun 2 sume salah aku
maybe aku xwat betol2 or xusaha lagi keras

ppe pun aku try usaha yg terbaek untuk FINAL ni
korang doa2 kan la kejayaan aku n kawan-kawan aku k??
emm..siyezly dh rase macm2 ni
takot je bnyk paper kne repeat meh

muahx =*



Monday, October 11, 2010

NO COMMENT!!

Entah la meh..haha
aku pun xtao nk cakap pe..haha
juz nk lauhkan sedikit perasaan yg bukannye kecewe
tetapi pelik..haha..tp BENARRRRR..haha

aku xtao sejauh mane kejujuran kau kt aku
even kau cakap kau tidak berpunya..haha
ok..mb aku percaya..mb la
tp selidik demi selidik
aku mula nmpk sedikit demi sedikit BELANGNYE
dengan komen nye di MYSPACE yg begitu manje katenye..haha
kat org laen
ok..tp maybe 2 mungkin CHARACTERNYE..haha

tp..selidik demi selidik lagi
begitu senang dye untuk bagi NUMBERNYE kat ORANG laen..haha
n siap ajak2 jumpa lagi..haha

now di FACEBOOK!!haha
bila aku nengok kawan-kawan nye
aku mula nampak kawan-kawannye yg DIGELAR BITCH!!!!! oleh ramai org
yg bertukar2 pasangan dengan mudah nye..ahha
mungkinkah dye pn cm 2??hahaha
so..aku agak pelik
siapa dye yg sebenarnye
yg tutupkan dirinye kt depan aku dengan perkara-perkara yg baek2 aje??haha
sedangkan..aku sendiri mula buat research pasal diri dye..haha
yg menunjukkan dye org yg berbeza bila aku berkenalan dengan nye..haha
so..teruskanlah..haha


PIKIR demi PIKIR
yg dulunye aku PIKIR CINTA ITU SUCK!!haha
kini makin kuat rasanye
so..xyah la nk bercinta k??
sbb bnde 2 sume xleh nk caye
seriously la..huhu
sbb bnde ni sume xkemana pun klu pikir-pikir alek..haha

so..cm kat FACEBOOK!!
aku pelik bila ade org post yg konon nye akan MATI TANPA CINTA..haha
OH GOSH!!!
agak pelik di situ
kenape ek mst ade perasaan cm 2

n bila aku ckp..org akan ckp alek
ko xtao..
haih!!!
cam la aku xpernah BERCINTA..hahahaha
so..di sebabkan perkara yg dulu aku xnk berulang
better xyah nk bercinta sekarang ni

n aku gak agak pelik
nape manusia xleh hidup tanpa pasangan dye
n aku pelik
knpe bila dh clash
cepat je dpt penggantinye..hahaahah
so..kat c2 maybe dh leh nmpk
setia mane cinta dorg kat kite
so..mereka pikir
sape kesah!!
aku leh cari alen..ahah
walaupun time bercinta 2..bagai nak gila katenye
xde org laen..hahhaah

sedar lah

=)