Saturday, November 27, 2010

FAME Theme Song Naturi Naughton & Collins Pennie






OH MY GOSH!!

movie ni actually dh lame ade

tp aku cari kat umh

tbe2 terjumpa movie ni

then ak pun nengok

starting dye je dh menarik minat aku meh

sangat2 lah best cerita ni

cerita ni pasal mereka2 yang nak kejar cite2 dorg yang nk jd dancer,actor,singer n bnyak lg

masing2 ade certa tersendiri untuk capai cite masing2

n yang paling penting

cerita ni bnyak bg semangat n bnyak moral value yang kite boleh ikot

so hope korg g la cari movie ni kt mane2

n negok la movie ni

sangat2 la best

aku nengok sampi 3x

then xbosan2 pun

n sountrack dlm movie ni pun sume best2

aku pun dh downloads dah lagu2 nye..hee

sebab gempak lagu2 dye

antara lagu2 dye yang menarik minat aku

*Fame - Naturi Naughton & Collins Pennie

This is My Life - Marcus Hopson

*Someone To Watch Over U - Kay Panabaker & Asher Book

Out Here On My Own - Naturi Naughton

*Can't Hide From Love - Naturi Naughton & Collins Pennie

You'll Find A Way - Santogold

*Try - Asher Book

Get On The Floor - Naturi Naughton & Collins Pennie

Hold Your Dream - Naturi Naughton,Asher book,kay panabaker

*Black And Gold - Sam Sparro

lagunye banyak lagi actually

ni antara yang aku minat

n yang ade sta 2

yang paling aku minat lol

lagi2 lagu asher book-try

=)

Friday, November 26, 2010

Something I Never Had

Waa..dh nk abis dah untuk tahun 2010 ni
bnyk kenangan yg ade untuk 2010 ni
xkire la pahit,manis,tawar,masin
sume cukup rasa..ahah

so far
aku jalani kehidupan untuk tahun 2010 ni
dengan lancar sekali
n banyak pengalamn baru tercipta

cume cam biasa la
hidop ni
klu xde dugaan walaupun ckit
xsah kan..hukhuk
aku pun xlari drpda di uji

untuk 2010 ni
pe yang menhappykan aku

1st sekali
aku dikelilingi
dengan orang2 yg hebat
semestinya KELUARGA aku
aku bersyukur
aku dilahirkan dalam family ni
yang cukup ceria
walaupun bnyk masalah nk kne diselesaikan
yang penting!!
CERIA!!hukhuk

1st sekali
bagi aku
pengalaman terindah


aku dapat kerja
untuk pertama kalinye aku hidop..ahah
pengalaman indah 2
time 2 jugak
orang2 aku kerja
n tempat yg aku keja
bukan calang2 ok
bnyak dh aku belajar
idop berdikari
berhadapan dengan pelbagai jenis org
cara bercakap
n banyak lagi la.ahah


then aku keliru kejap dengan kehidupan aku..ahah
sebab aku xtao sama ada nak still kerja atau pun sambung belajar
last2..aku pilih untuk sambung belajar..hukhuk
aku pun xtao knpe
salah satu sebab
aku memang minat belajar..hoho


dalam keadan belajar ni
aku suka gila kot
mcm2 pengalam aku timba meh
1st yg paling aku suke ialah
dapat kawan2 yang best
aku xtao nape aku happy sgt
tp sebab utama aku rase
slme aku membesar ni
aku xdikelilingi dengan kawan yang ramai
just yg rapat shaja

then dh masuk kolej ni
dpt kawan yg best
sumenye sekepala
setiap sorg mestia de perangai masing2..hukhuk

then bila masuk kolej ni
camping!!
bende yang aku xpenah buat
tp skarang aku dh ade pengalaman 2!!!haha
sangat2 best rupenye

lagi..kalau nk hangout
aku susah nak kuar
sbb ak xsuka dengan keadaan sesak kt luar sne
so mmg susah la org nk nmpk aku
bila dh ade kawan
baru aku cm nk kuar2 meh
2 gune ny kawan kn??
hoho

laen pengalaman ku rase
cara nak mengatasi masalah kot
so far pe ayng aku kene pikir ialah
sentiasa fikir positive n sentiasa positive
even masalah 2 berat macam mne sekali pun
aku kne tetap senyum n jgn fikir2 kan sangat masalh
walaupun mmg kne fikir..haha

argh..klu nak ckp sweet 2010 ni
aku rase mmg pnjang kot..ahah
yang penting
segala memori ni
aku igt la k
mcm2 kejadian 2010 ni berlaku


if korng nk share ppe ngn aku
or korng nye pengalam terindah or pengalaman terpahit ke..ahah
komn je la kt cni k??
kite share sesame

=)


Thursday, November 25, 2010

I HATE THIS PART!!!!

lately ni aku cm rase SUNYI GILA kot
aku pun xtao knpe
tbe2 aku rse cm NO LIFE lak
cuti sem ni pun nk KERJA
tp XKERJA
AKU PUN XPAHAM

lagi2..bulan NOVEMBER ni
cm XDE LUCK sgt meh
mcm2 je jadi
pas 1 MASALAH
masalah laen pulak yg datg
haish!!
agak STRESS la jugak

tapi ppe pun
aku kne KUAT kan jugak SEMANGAT aku ni
sbb mcm2 aku nk kne FIKIR untuk MASA DEPAN aku
idop aku masih pnajng kot
insyALLAH

da la bulan ni cm bannyak masalah
then tbe2 bulan ni pun aku rse cm sunyi gle kot
xtao asl
cm jauh je dr semua org idop aku
sorang2 je kot
ish3!!
aku pun xpaham

then pk lak lagi result yg bakal kuar 10/12/2010 ni
emm..lagi la aku stress
xnk ade yg failed pun kalu boleh
bia la ckup mkn je
asl kan xde yg failed
doa2 la kan ok

emm
sunyi sepi


"APA PUN YANG TERJADI< BERJALANLAH TANPA HENTI"

YES!!!

Kata-kata yang ckup bg semangat kat aku
=)














Friday, November 19, 2010

You're My & I Need A Girl

video

Sometime along the way, bit by bit

I find myself calling you first

And when you are not around

I already call you "baby," how funny is that

You're my chocolate, my sweetest chocolate

I really wanna have you

You, who are so sweet

I want to have you

want to have you

Lean on me

So that you can rest

So that you can feel this wonderful happiness

I'll give you my all~

You're my ice cream, my sweetest ice cream

I really wanna have you

You, who are so sweet

I want to have you

want to have you

The one who gave me the gift of love

Yeah, that's you

Someone who gave me this shining love

That one person

That's what you are

Oh yeah, oh yeah, oh yeah~

To you, looking at me

I'll sing a song just for you

You're my candy, a lollipop candy

I really wanna kiss you

I really wanna love you



I'm tired of being ALONE,
I'm sick of being SINGLE,
I think I need me A GIRL,
I need A GIRL like



One that speaks WITHOUT THINKING
Not a little child,but one that will EMBRACE me
Not a girl that PLAYS around sometimes when she's bored
But ONE that will ONLY love me
Even she stays still and guys hand her their phone
That kind of girl that will PROUDLY take out and SHOW MY PICTURE

Girl, I NEED a girl
PREETY no matter whatshe does
A preety BODY too
Girl, I NEED a girl
Baby, I need you
Girl, you NEED me too

A kind of girl that looks better in JEANS than a skirt
A girl that will eat the KIMCHI fried rice that i make instead
A girl who looks YOUNG even though she's OLD
I LIKE that kind of girl
(know what I mean)

A girl that ACTS SHY, but knows how to be bold
Always pretend to careful of her BEHAVIOR
But when you're WITH her
Hmmm, you'll KNOW what I'm talking about

Girl, I NEED a girl
PREETY no matter what she does
A PREETY BODY too
Girl, I need a girl
I LIKE this kind of girl

LOOKS are NOT ISSUE
But a CUTE GIRL who knows style
Even though our hobbies are different
our tastes are the same
A girl that I can relate to a lot
When we watch movies or listen to music

I love girl, girls i do ADORE
In front of people, she has PRINCIPLES as she plays
In front of me, she's like "A"ing, I don't know

A VOICE that wakes me up in the morning
I want to start the day
I'll learn on your knees at night
As I listen to a LULLABY
I want to dream of you

Make my heart race again
Make me able to create sweet song again

You know don’t need no more
It’s just not like that
You’re the person I want to GIVE MY HEART to

Girl, I need a girl
Girl, I get, gotta MAKE YOU'RE MINE
I’m TREAT you right, baby

Girl, I need a girl
Pretty no matter what she does
A pretty body, too
Girl,, I need a girl
Baby, I need you
Girl, you need me too

Girl, I need a girl
Girl, I need a girl

Girl, are you listening to me?
Baby, I need you
Girl, you need me, too

Girl, I need a girl








Monday, November 8, 2010

Memiliki Cinta Baru !! =)

Waa..cam aku cakap kat family aku n abang angakat aku
aku nak bela haiwan!!!
cm yg comel2 n yg berbulu
lagi2 klu manje..cam GUINEA PIG ataupun SUGAR GLIDER meh
tp cam biasa la dorg cakap
nnt kang aku xnk jage ape la sume..haha



(GUINEA PIG)



(SUGAR GLIDER)

tapi aku XKIRE jugak!!!
aku nak jugak beli haiwan ni ONE DAY..huhu
sebab aku tahu dorang ni harganye MAHAL..
so KUMPUL DUIT ckit2 la
lagipun cara PENJAGAAN dorang XSUSAH mane pun
asalkan bagi makan suda
=)

so..semalam hari ISNIN-08/11/2010
aku berada di rumah family aku kat SEPANG
then semalamnye..aku g pekan
then TERNAMPAK pulak KEDAI IKAN
aku pun ajak la SISTER aku singgah
tp haiwan yg ade
cume HAMSTER!!!
tapi aku xnak beli pun
sebab aku sayang kt HAMSTER aku y dh mati meh
sebab lemas masuk LONGKANG..emm
sedih gile..sebab aku bela dye dari KECIK sampila BESAR N GEMUK!!
n yg penting daripada dye GARANG GILER aku bela sampila dye MANJE SANGAT2

then cari punye cari..hee
TERJUMPA la ikan laga
tiba-tiba menarik MINAT aku
walaupun dh penah bela..huhu
lagipun harganye MURAH je meh
RM 1.50 je meh
murahkan
so ku pun beli la..hee
kaler BIRU lol
n aku TIBA2 terdetik lak kat hati ni
nak wat koleksi untuk IKAN LAGA ni
n lagi pun
ade yg mahal punye
tp cume RM 5.00 je
beza nye cume ekor dye je
yg mahal ckit ni..ekot dye pendek
tp kembang dye BESAR!!
so..nengok la cm ne..
ingat nnt nak beli JENIS yg 2 pulak..hee

*itulah CINTA BARU aku meh..hee
jatuh hati same dye sangat
next time
cam aku cakap
nak kumpul duit
nak beli GUINEA PIG ngan SUGAR GLIDER
tapi!!!!

(BETTA FISH)

untuk ikan laga aku ni..
aku xde letak name lagi
so..minx korang bagi cadangan kt aku lol\=)
xkira la..name BETINA or JANTAN




MUAHX
TERIMA KASIH
=)

Sunday, November 7, 2010

OH DATO' SITI NURHALIZA !!!!!!!!!



Post yang kali ni
aku xtao kenape aku nk post pasal penyanyi yg paling aku minat sekali
dari kecik sampai la sekarang
lebih kurang 6tahun cam 2
sekarang aku dh 18tahun dh nak masuk 19tahun ..huhu
lame jugak 2..huhu

1st sekali yang buat aku minat kat siti ni
sah2 la suaranye
kirenye betol2 time name siti meletop
time siti menang lagu "Jerat Percintaan"
hah!!!
lagu ni la
so gila-gila punye aku minat kat siti sampi lah sekarang
sampi..kawan-kawan rapat aku pun tahu ok!!huhu

so..bila aku dh besar ckit
n aku tahu nk kupul duit pe sume
ade wit ckit
aku mesti akan beli magazines meh
klu siti nurhaliza jadi "COVER" sahaja..haha
klu xcover pun
mungkin ade sikit je CERITA pasal siti pun aku akan beli..huhu
sampai kadang2 mak marah..ahah
sebb dia cakap
"daripada kau beli buku siti nurhaliza
lebih baek kau belikan mak buku masakan..haha"
maklum la
amk aku ni suka memasak.uhuhu

tp..xpe..kene marah pun kne marah la..ahaha
janji aku dapat buku yang ade pasal SITI NURHALIZA
walaupun ckit..haha



antara buku yang kau beli ok
actually banyak lagi buku nye
space xdek..huhu

buku time wedding siti pun ade gak meh
dah minat kan
so mesti la ade..haha
sume poster siti kahwin,nikah,hantaran
sume aku ade

aku xtao..banyak2
time siti kahwin jugak paling2 aku SUKA
CANTIK gila kot siti time 2
muka dye nmpak berseri2-seri gila..hoho
harap..kekal smapi bila2 perkahwinan ni ok
GO SITI !!
SO SITI !!

aku ingat lagi
raya tahun lepas kot..haha
kat ASTRO
keluarkan KONSERT SATU N KONSERT TOUR
haha..ni paling lawak..
kat astro sah2 la ulang2 je kan
so time 2
aku lansung xtdo malam ok..smapi subuh pun aku xtdo
sebab nak tenagk siti punye pasal..ahah
ulang2 lagi ok..ahah
sebab aku xpenah puas bila nengok siti nurhaliza..huhu

so..sekarang ni
bila aku dh besar
n pandai simpan duit bnayk ckit
so..aku beli la cd siti
klu nak mintak kat mak
nnt bising..ahah
so..lagi baek beli senyap..huhu

bila dh dapat beli cd siti tu
OH MY GOSH!!!!!!
aku sangat2 lah hepi..haha
yg penting
aku akan beli yang ORIGINAL ok




ni antara cd yg aku beli pekai duit aku sendiri
ade lagi cd nye meh
tp xsnap

even sekarang pun
aku busy study
aku still amek tao pe yang terbaru pasal SITI NURHALIZA

lagu-lagu siti semuanye sedap2
xkira la dulu ke sekarang ke
bg aku
sedap jugak!!haha
n walaupun time LIVE

n aku pun xpernah nak kesah
pe pun yg org nak cakap pasal SITI NURHALIZA
orang nak ckp ikot mulut dorg la
n aku mesti akan back-up siti punye!!!!huhu
n aku harap
bende 2 xjejas kan siti meh
n kuat hadapi bende ni meh
yg penting
siti tetap pendirian meh
=)

so..selame aku meminati siti ni
aku betol2 2X je dapat jumpa dye
1st time aku jumpa dye
time dye wat show kat nilai
tp time 2 reherseal
aku mmag xtao siti ade kat situ
so aku cam tapo je suare ni
tp cm xsangke
itu siti nurhaliza rupanya!!!

then 2nd time aku jumpa siti
tahun ni
time 2 aku tenagh nak masuk keje
kat MASSIMO DUTTI, THE GARDENS
siti betol2 lalu SEBELAH aku
then aku cam tercengang sbb siti kat sebelah aku ok!!haha
the aku nengok je siti turun ESCALATOR
aku nengok siti sampi la dh xnmpk siti lg
emm..sedih jugak la sbb xdapat ckp ngn dye
tp xpe..jji aku dapat gak jumpe depan2 lagi2 sebelah aku je
=)

klu kat handphone
jangan cakap la..ahah
lagu melayu
lagu SITI NURHALIZA SAHAJA
lagu melayu laen xde..huhu

n now..siti bussy ngn business
SIMPLY SITI !!
aku suke gile barang2 siti ni ok!!
even aku xpakai pn
aku still ade barang daripada SIMPLY SITI ni

aku harap one day siti nye jenama ni
leh maju lebih jauh
setaraf ngn produk2 kecantikan yg famous
cam CHANEL,YSL,BOBBY BROWN,SHU-EUMURA
banayk lagi la

emm..ntah la
aku pun xtao
nape aku suka sangat siti ni
aku harap
one day
aku dapat la jumpe siti nurhaliza lg
=)

ni je yang termampu kau nk post pasal PENYANYI PUJAAN aku ni
n ni jugak yg mampu aku share
klu cm xsampi pe yg aku cite ni
its ok..ahah
jji aku rase bnde ni
=)

TERIMA KASIH
muahx =*

Tuesday, November 2, 2010

hey hey you you

Kegembiraan!!!!

Ape lagi yg leh disharekan??haha
selain daripada ckp yg aku skng ni ngh Gembira..haha
sebab aekarang aku rase
HIDUP aku skng ni cam laen macam je
cam orang kate lebih bermakna
lagi2 dikelilingi keluarga yg amek berat pasal aku
dan lagi bila aku alek ke rumah family aku
mak aku selalu je buat lawak ok
mesti je aku ketawa..haha
aku pun xtao la
happy dapat seorang mak yg agak "GILA-GILA"
hee..gemapk ok..huhu

laen-laen happy
bab study la..huhu
aku pun xtao npe
even selalu stress pasal study ni
tp aku nak kornag tao

BAHAWASENYE
STUDY ITU SANGAT2 lah BEST OK!!!!!
xtao la
sbb bg aku sendiri
bila kite try latihan
then kite try usaha
then usaha 2 berjaya
oh gosh!!!
sgat2 best ok
dr situ kite leh dapat kepuasan
lagi2 klu mathematic

aku bukan la sorang yg pandai dlm2 kira2 ni
tp aku minat bende 2 sume
tp nk wat cm ne
aku xde kelebihan 2
tp disebabkan minat dalam kire2 ni
aku usaha gak la
walaupun otak ni lembab jugak nk terima..hee

cam 2 jugak ACCOUNT
aku minat gila account dr sekolah menengah lg
tp kuar result
haus!!!ahha
aku minat gile
tp xmasuk gak
mb aku xpaham

ni bila dh masuk kolej ni
aku belajat lg account
alhamdulillah
even xla bgus mane
tp skang aku dh mula la paham ckit2
n tao la nk masuk mane
ni nak masuk mne..huhu

ok..wat mse skang ni
2 je aku nk cerita yg buat aku happy
hee..laen cerita laen post..huhu

muahx
TERIMA KASIH
=)